Recycling & Bulk

Recycling & Bulk

De recycling industrie is een belangrijke industrie en draagt significant bij aan het hergebruik van (schaarse) grondstoffen. De productieprocessen zijn complex, bevinden zich in de meeste extreme omstandigheden en hebben vaak een behoorlijke omvang.

De subprocessen zoals verzamelen, shredderen, mengen en scheiden worden verbonden door op- en overslagsystemen. De bulk handling activiteiten vinden eveneens plaats onder slechte en vooral vervuilde omstandigheden. Hierdoor zitten er bij alle processen en systemen binnen de recycling en bulk industrie diverse aandrijftechnische uitdagingen.

Hiervoor realiseert Aandrijf Technisch Buro oplossingen voor hun klanten. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met zaken zoals stof- en corrosieresistentie, explosieveiligheid en andere applicatie specifieke eisen. Wij verhogen in samenspraak met onze klanten de sorteringgraad en streven tegelijkertijd naar verlaging van de verwerkingskosten

De systemen worden gekenmerkt door een grote diversiteit aan toerentallen en koppels waar wij met onze zeer ruime productranges altijd een oplossing voor hebben. De productieprocessen moeten 100% bedrijfszeker zijn, waarbij tijdens de engineeringsfase terdege rekening gehouden dient te worden met serviceability, veiligheid en onderhoud. Vaak maken wij gebruik van planetaire tandwielkasten om de hoge koppels te combineren met optimale bedrijfszekerheid.