Recycling & Bulk

Paddlemenger Van Aarsen

Innovatieve concepten voor een dubbelassige paddlemenger
Voor het optimaliseren van het mengen van veevoer; een samenwerking met Van Aarsen.

Complete range
Van Aarsen levert een complete range aan dubbelassige paddlemengers voor het mengen van o.a. veevoer. De range bestaat uit mengers van minder dan 2.000 liter tot en met 16.000 liter. Deze mengers worden gebruikt door onder andere de mengvoeder fabrikanten in Nederland, zoals Victoria Mengvoeders in Veghel en Isidorus Mengvoeders uit Weert. Maar de mengers vinden ook in andere delen van de wereld gretig aftrek, zelfs tot in Brazilië en Korea. Aandrijf Technisch Buro levert reeds jaren aandrijvingen voor soortgelijke toepassingen binnen de Nederlandse en Belgische machinebouw en heeft dus ervaring in de uitdagingen die deze applicatie kent.

Innovatief concept
Aandrijf Technisch Buro heeft de aandrijving van deze paddlemengers samen met Van Aarsen op papier gezet. Een elektromotor drijft via pulleys en v-snaren een cardankoppeling aan welke gekoppeld is met beide tandwielkasten. Door dit aandrijfprincipe worden de paddles synchroon aangedreven en worden interne botsingen voorkomen. Een zeer belangrijke factor voor de bedrijfszekerheid en kwaliteit van het mengen. Om de levensduur van de cardankoppeling verder te optimaliseren zijn de tandwielkasten onder een kleine hoek geplaatst t.o.v. elkaar. De naaldlagers in de cardanas worden hierdoor beter gesmeerd en daardoor wordt een langere levensduur bereikt. Het ziet er wellicht ietwat vreemd uit maar is technisch de betere oplossing.

Verdere optimalisatie
Indien volle mengers onverhoopt stil komen te staan is het motorvermogen vaak niet voldoende om de menger weer in gebruik te nemen. De menger zal eerst moeten worden geleegd. Door een optionele vloeistofkoppeling van het merk Transfluid op de motoras te monteren wordt dit mogelijke probleem ondervangen. In enkele uitvoeringen voorziet Aandrijf Technisch Buro de vloeistofkoppeling van een extra tussenring om de pulley dichter naar het motorlager te brengen, om zodoende de radiaalbelasting op de motoras te verminderen waardoor de motor een langer leven beschoren is.

Klik hier voor meer informatie over Van Aarsen