Recycling & Bulk

Autobanden Shredder

Planetaire tandwielkasten op rubbershredder
Samenwerking met Van Aarsen om tot een optimale aandrijftechnische oplossing te komen voor het verwerken van autobanden van personenauto’s.

Shredders van Van Aarsen
Van Aarsen staat bekend om haar bedrijfszekere machines. Deze worden wereldwijd aan vele industrieën geleverd, denk hierbij aan granulators, hamermolens, mengers, transportsystemen, shredders en nog veel meer. Reeds jaren levert Aandrijf Technisch Buro oplossingen voor de aandrijvingen van een deel van deze machines. In dit geval gaat het om elektromechanische aandrijvingen voor de verwerking van autobanden van personenwagens.

Benchmark
In eerste instantie werd gedacht aan industriële tandwielkasten om het koppel van 50.000Nm bij een uitgaand toerental van 22 rpm over te brengen. Er werden verschillende opties naast elkaar gezet waarbij ook een planetaire tandwielkast werd meegenomen. Door het relatief lage uitgaande toerental en de hoge economisch- en technische levensduur die vereist werd, was de planetaire oplossing commercieel gezien veel gunstiger zonder in te boeten op bedrijfszekerheid en kwaliteit. Bij de benchmark werden alle componenten zoals motor, assen, krimpschijven en koeling van de toepassing meegenomen. In dit ontwerp moest eveneens rekening worden gehouden met een reactiearm van meer dan 2 meter. Ook de koeling met een maximaal koelvermogen van 5kW had een plek in het besluit om voor de planetaire oplossing te kiezen.

Testdraaien, leveren en draaien
Na overleg over de definitieve opstelling van de motor, assen en tandwielkast en een aantal kleine aanpassingen na het testdraaien zijn verschillende shredders uitgerust met deze aandrijfoplossing van Aandrijf Technisch Buro. Gezien de toepassing met een hoog geïnstalleerd motorvermogen zijn de tandwielkasten voorzien van een temperatuur sensor in de kast. De koeling treedt automatisch in werking op het moment dat de temperatuur te hoog wordt. De shredders Van Aarsen staan bekend om hun hoge kwaliteit en lange levensduur. Aandrijf Technisch Buro acteert als een verlengstuk van de engineeringafdeling en levert aandrijvingen die ervoor zorgen dat Van Aarsen deze kwaliteit kan blijven waarmaken.

Klik hier voor meer informatie over Van Aarsen