Offshore & Maritiem

Mooring winches Upetrom

Speciale tandwielkasten t.b.v. Mooring Winches Upetrom
‘Door kennis en kunde altijd een oplossing bieden’

Voor een project van het Roemeense groepslid van de Upetrom Group Management, Servichii Petroliere (GSP), kreeg SAS Winches BV de opdracht om 8 Mooring Winches voor een pijpenlegschip te leveren. Hiervoor leverde Aandrijf Technisch Buro BV de stalen gelaste tandwielkasten, met een speciale uitgaande as. De uitgaande as met een diameter van 235 mm had een uitstekend gedeelte met een lengte van ruim 1100 mm en was onder andere voorzien van een zeskant ten behoeve van de schakelbare koppeling. De tandwielkasten met een nominaal koppel van 165.000 Nm waren alle voorzien van verwarming en thermostaat om ook in de meest extreem koude omstandigheden goed te kunnen functioneren.

SAS Winches BV, behorende tot de wereldtop op gebied van lierenbouw, kreeg van Aandrijf Technisch Buro een offerte voor speciale tandwielkasten met gelast huis, welke voldeden aan alle specificaties en eisen. Kwaliteit in combinatie met prijs en levertijd gaven de doorslag om uiteindelijk met SAS Winches BV tot overeenstemming te komen. Aandrijf Technisch Buro weet dat voor haar klanten tandwielkasten het hart zijn van bedrijfskritische applicaties. Daarom werd ook hier een maatwerk aandrijfconcept geleverd dat specifiek is voor de toepassing van SAS Winches.

Kwaliteit
Om optimale kwaliteit te waarborgen moest worden voldaan aan de specificaties van SAS, zowel materiaaltechnisch als productietechnisch. Voor alle onderdelen werden materiaalcertificaten en voor het huis tevens de betreffende lascertificaten meegeleverd. Meedenken met de klant met betrekking tot kostenbesparing was een logische stap in het proces. Aandrijf Technisch Buro begrijpt de problematiek en kan door de aanwezige kennis en kunde altijd een oplossing bieden. De kasten werden af fabriek met speciale uitgaande as geleverd volgens wensen van SAS. Hierdoor werden kosten en risico voor het verlengen, uitlijnen en lageren van de rondsel as bespaard. Unieke producten, waarbij vakmanschap in staalbewerking, creativiteit en juiste berekeningen onmisbaar zijn. Aandrijf Technisch Buro brengt deze zaken samen in aandrijftechnische oplossingen.

Bedrijfszekerheid
Om een optimale bedrijfszekerheid (levensduur L10 = 100.000 uur) te waarborgen, werden ook omgevingsaspecten mee in acht genomen; de Mooring Winches van het pijpenlegschip moesten ook werken bij zeer lage temperaturen. De omgevingstemperatuur is belangrijk voor de werking, een te lage temperatuur gaat ten koste van de smering en de materiaaleigenschappen. Onvoldoende smering geeft beschadigingen op de lagers en tandwielen, terwijl de taaiheid van de materialen bij lage temperatuur afneemt. Aandrijf Technisch Buro monteerde daarom een thermostaat met verwarmingselement in de kast. De producten zijn volgens het vereiste conserveringssysteem gestraald en gespoten afgeleverd incl. laagdikte rapport voor alle lagen. SAS Winches BV kon hierdoor op tijd de tandwielkasten zelf op de lieren installeren.

Klik hier voor meer informatie over de Mooring Winches
Klik hier voor meer informatie over Upetrom
Klik hier voor meer informatie over SAS Winches BV