Offshore & Maritiem

Frontier Drilling Bully 1 & 2

Frontier Drilling Bully 1 &2 met aandrijvingen voor Huisman Equipment, Gusto en SMST
‘Efficiënte en effectieve samenwerking’

Huisman Equipment BV en Gusto Projects BV, beide uit Schiedam zijn specialisten en wereldmarktleiders in het ontwerpen en bouwen van installaties voor de offshore-industrie waaronder drilling- en pipelay equipment, grote offshore kranen en schepen. Huisman ontwierp samen met Gusto het revolutionaire boorschip Bully 1 en 2 voor Frontier Drilling. Het eerste van twee schepen die voor Shell met een nieuw boorsysteem naar olie en gas gaat zoeken. Een schip met een volledig nieuwe boortoren en een carrousel voor de boorpijpen. Een uniek concept als het gaat om veiligheid, snelheid en efficiëntie.

De romp van het schip wordt in het Verre Oosten gemaakt en voorzien van cruciale producten van Huisman Equipment, GustoMSC en SMST Designers & Constructors uit Nederland. Aandrijf Technisch Buro levert een groot aantal tandwielkasten en asverbindingen voor de Bully 1 & 2 voor deze drie bedrijven. Voor Huisman en SMST werden tandwielkasten voor de kranen en de boortoren geleverd. Voor Gusto werden onder andere 48 pinion tandwielkasten voor het Thruster Retrieval System (TRS) geleverd.

Optimaliseren van bedrijfszekerheid
Aandrijf Technisch Buro leverde aandrijvingen voor de revolutionaire boortoren, lieren en kranen van Huisman en SMST tot een uitgaand koppel van 220.000Nm. Hierbij kwamen alle kwaliteiten bijeen voor een betrouwbaar, duurzaam, maar ook heel bedrijfszeker product. Enkele aandrijvingen werden intern voorzien van koppelbegrenzers of Pintsch Bamag remmen in de lantaarnstukken en zijn gemonteerd in de moderne werkplaats in Venlo. De Pintsch Bamag remmen zijn geleverd door zusterbedrijf Euro HÜBNER Benelux BV.

Meewerken om levertijden te realiseren
Voor het Thruster Retrieval System (TRS) werd er voor een optie met 48 pinion tandwielkasten gekozen. Wij hebben de kennis en kunde in huis om eisen en wensen van de klant te vertalen in een specialistisch product. Zo werden er voor Gusto in vergelijking met voorheen door hen gebouwde systemen, volledig uitwisselbare tandwielkasten geleverd waardoor het voor Gusto niet nodig was het tekeningpakket aan te passen. Hierdoor was Gusto toch in staat het systeem op tijd te leveren. Aandrijf Technisch Buro zorgt ook in tijden van hoogconjunctuur dat haar klanten kunnen voldoen aan haar verplichtingen.

Aandrijf Technisch Buro werkt samen met verschillende erkende en internationale fabrikanten zoals bijv. Dinamic Oil en GSM,welke geaudit zijn en in staat om gecertificeerde producten te leveren. Doordat Aandrijf Technisch Buro een schakel vormde tussen verschillende producenten en de offshore machinebouwers werden zowel technisch als commercieel de meest efficiënte oplossingen gevonden. Aandrijf Technisch Buro acteert zowel als verlengstuk van engineeringafdelingen als zeer betrouwbaar leverancier van aandrijftechnisch componenten.

Klik hier voor meer informatie over Bully 1 & 2
Klik hier voor meer informatie over Huisman Equipment BV
Klik hier voor meer informatie over GustoMSC
Klik hier voor meer informatie over SMST Designers & Constructors BV