Producten

Planetaire tandwielkasten

Aandrijf Technisch Buro heeft een nauwe samenwerking met Dinamic Oil en vertegenwoordigt voor hen alle vormen van planetaire tandwielkasten in de Benelux. De geheel in Italië geproduceerde tandwielkasten hebben een enorme range in uitgaand koppel, namelijk tot een maximaal koppel van 4.100.000Nm welke ook al verkocht zijn door de fabriek.

Planetaire tandwielkasten zijn vaak erg interessant als alternatief op conventionele tandwielkasten waarbij ze veel toegepast worden in lieren, kranen, mixers & mengers, shredders, rijaandrijvingen en nog veel meer. Aandrijf Technisch Buro is met name sterk in het selecteren en engineeren van planetaire kasten die volledig aan klantenwens voldoen en niet direct in een boek te vinden zijn.

De planetaire kasten welke in rechte of haakse uitvoering geleverd kunnen worden kennen door hun modulaire opbouw zeer veel variaties in bouwvormen en overbrengverhoudingen. Aan de ingaande zijde zijn de tandwielkasten geschikt voor elektromotoren, hydromotoren en voor het aandrijven van bijvoorbeeld een riem en/of kettingaandrijving. De uitgaande zijde kent diverse varianten: cilindrische assen of holle assen met o.a. krimpschijfmontage, spiebaan of spline vertanding.

Technische specificaties van de Dinamic Oil planetaire tandwielkasten zijn:
 

  • Max. uitgaand koppel van 4.100.000Nm met asdiameter Ø620mm
  • Overbrengverhouding groter dan 1:20.000
  • IEC motoradapter, SAE hydromotor adapters en cilindrisch ingaande assen met spie
  • Optioneel ingebouwde hydraulische te lichten lamellenrem als failsafe rem
  • Uitvoering voetgemonteerd, flensgemonteerd, opsteek met reactiearm of draaiend huis
  • Optioneel materiaal- en testcertificaten van fabrikant of externe certificeringinstanties
  • Diverse standaard bouwvormen en uitvoeringen mogelijk maar ook geheel naar klantspecifieke wensen en applicaties


Catalogus Dinamic Oil Planetaire tandwielkasten