Producten

Actuators

Setec S.p.A. produceert twee soorten lineaire actuators waarbij beide uitvoeringen gemaakt zijn uit een aluminium behuizing. Het onderscheid in deze lijn wordt gemaakt door een haakse uitvoering met interne wormwieloverbrenging en een rechte uitvoering waarbij de spindel in het verlengde ligt van de motoras. In de laatste uitvoering wordt de spindel middels een servokoppeling gekoppeld aan de motor of met een planetair tandwielkastje ertussen voor de lagere snelheden.

Een actuator wordt in tegenstelling tot schroefspindels altijd uitgevoerd met een translerende spindel welke aangedreven wordt door een trapeziumspindel of kogelomloopspindel. De spindel is geheel afgedicht waardoor bescherming tegen vuil en vocht gewaarborgd is.

Lineaire actuators worden in veel machines, installaties en systemen toegepast voor het uitlijnen van banden, afstellen van machines, openen en sluiten van luiken en deuren, vergrendelen van panelen en nog veel meer. Ook in interieurbouw is een actuator een zeer veel gebruikte aandrijving.


Technische specificaties van de Setec lineaire actuators zijn:
 

  • Haakse uitvoering heeft een maximale belasting t/m 10.000kg
  • Rechte uitvoering heeft een maximale belasting t/m 6.000kg
  • Veel verschillende snelheden mogelijk door trapezium- en kogelomloopspindels
  • Ingaande zijde voor motoraansluiting of op aanvraag met cilindrisch ingaande as met spie
  • Optioneel uitgevoerd met eindschakelaars, potentiometer, antirotatie, etc.
     

Catalogus Setec Actuators